maandag 18 november 2013

Druk druk druk

De laatste dagen ben ik druk bezig geweest. Een weekend logeren bij familie en de dagen daarvoor voor het eerst sinds tijden weer gewerkt. Heerlijk en leuk, maar helaas geen tijd gehad om te knutselen. Een tijdje geleden heb ik wel een kaartjes gemaakt, dus deze laat ik nu alvast zien. Het bovenste kaartje heb ik gemaakt van papier van de Action, en met een basis kaartje van de Kruidvat. De letters van het onderste kaartje zijn van de zeeman! En er zit ook nog een stukje washi tape op...
Erg leuk geworden (al zeg ik het zelf ;-))


dinsdag 12 november 2013

kerstster vouwen (origami)

Zoals jullie misschien wel weten ben ik leerkracht op een basisschool. Ik werk in combinatiegroep 7/8. Nu komt ook de kerst er weer aan en ik ben me alvast aan het oriënteren op wat leuke opdrachten. Ik vind dat kerst over het échte kerstverhaal moet gaan en dus niet over kerstmannen en andere onzin. Maar origineel zijn is dan nog best lastig. Bijna elk jaar wordt er wel een kerstster gemaakt. De uitdaging is er voor sommige kinderen dan wel af.
Daarom maak ik het ze dit jaar een beetje moeilijk  Dit jaar gaan ze een kerstster vouwen (origami) en de ster ziet er super uit! Zeker als je hem op het raam hangt is hij super mooi!


maandag 11 november 2013

verjaardagskaartjes

Heerlijk bezig geweest met het maken van verjaardagskaartjes. We hebben een grote familie en het voordeel is dat je dan veel kaartjes kunt maken! Meestal maak ik vast een voorraadje, dan kan ik rustig bedenken hoe ik het wil hebben. Als het snel snel moet, dan wordt het meestal niks ;-)

Hier een paar voorbeeldjes!
 Washi tape van de Action en het papier hieronder ook!

woensdag 6 november 2013

kaartjes

Zo weer een paar mooie kaartjes gemaakt. Heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik had de afgelopen tijd een aantal bruiloften. Dus een mooi kaartje is dan altijd leuk. Hieronder zie het resultaat.



creatief

Deze week ben ik weer creatief bezig geweest. Zoals bijna iedereen die houdt van creatief, vind ook ik washi tape helemaal leuk! Voor de kerk regel ik altijd een cadeautje voor elk kind dat op de crèche zit. En op elk cadeautje moest ook een naam. De uitgelezen kans om mijn washi tape voor de dag te halen. Ik knipte voor elk kind een label, maakte met tape (van ikea) een eenvoudig patroontje en zette schreef de naam op het label. Ik had nog wat letters over (van die vilten plakletters van de Zeeman), dus elke voorletter kreeg was een mooi stickertje. Al met al, is het toch wel leuk geworden!